Nyheter

Det skjer spennende ting hver uke i Møreforsking og vi har gjort det enklere ved at du kan søke/sortere etter årstall, kategori eller ord knyttet til saker du er interessert i.

3rd Joint Trans-Atlantic Fisheries Tecnology Conference (TAFT - 200...

3rd Joint Trans-Atlantic Fisheries Tecnology Conference (TAFT - 2009)

 
Møreforsking Marin var representert med Wenche Emblem Larssen og Grete Hansen Aas på den 3. TAFT -konferansen i København 15-18 september. Forskere ved Møreforsking Marin presenterte resultater i to postere; King Crab Roe- byproduct with potential (Wenche Emblem Larssen og Kari Fjørtoft) og Effects of pre-treatment on quality of brown crab (Cancer pagurus), (Astrid Woll, Wenche Emblem Larssen og Grete Hansen Aas) og bidro på en poster i regi av Nofima Mat; Rapid online quality measurement of seafood (Astrid Woll).  Posterne fikk god respons med spørsmål og diskusjon under postersesjonen.
 
TAFT 2009 er en viktig møteplass for forskere fra begge sider av Atlanteren, med rundt 200 deltakere. Møtet hadde god oppslutting og Norge hadde en stor delegasjon tilstede. I tillegg var det representanter fra Taiwan i øst til USA i vest. Taft er en utvidet møteplass i forhold til WEFTA.
 
Det var mange interessante foredrag under temaene matsikkerhet og globale ressurser, bærekraftig akvakultur og utnyttelse av råstoff i tillegg til 80 postere. Håndtering av fisk før avlivning og effekt på kvalitet og holdbarhet, samt teknologi ble presentert. I tillegg var det fokus på trender i markedet og helseeffekt av å konsumere mye sjømat.
 
For å lese mer om konferansen gå inn på www.taft2009.org