Nyheter

Det skjer spennende ting hver uke i Møreforsking og vi har gjort det enklere ved at du kan søke/sortere etter årstall, kategori eller ord knyttet til saker du er interessert i.

Møreforsking stolt bidragsyter under lansering av smaksvettreglene «B...

SSG.png

Møreforsking stolt bidragsyter under lansering av smaksvettreglene «Best i test»

«Hvilke julebrus smaker best», «den store grillpølsetesten» eller «disse frokostblandingene er sunnest for deg» er overskrifter en ofte kan se i dagspresse og andre tilsvarende forum. Nesten daglig publiseres det «best i test»-resultat som er med på å hjelpe forbruker i sine produktvalg. Men hvordan disse testene gjennomføres kan være noe ulikt.
 
For å bistå med å sikre og dokumentere resultatene i denne type tester har Sensorisk Studiegruppe (SSG) tatt initiativ til å utvikle 5 enkle smaksvettregler og retningslinjer knyttet til disse. Smaksvettreglene skal på en enkel måte guide journalistene under planlegging og gjennomføring av en produkttest. SSG er et frittstående, ideelt og uformelt nettverk bestående av bedrifter som alle jobber med sensorikk og vi har medlemmer både fra næringsmiddelindustrien, non-food industrien, legemiddelindustrien samt forsknings- og utdanningsinstitusjoner og analyselaboratorier.
 
Stor interesse for lynkurs i Best i test-undersøkelser
31. januar arrangerte SSG et smakskurs der smaksvettreglene ble presentert for 45 lydhøre kursdeltakere. Både dagspresse som VG, Dagbladet og Aftenposten, nettsteder som klikk.no og tv-konseptet Matkontrollen var til stede. Kurset ble holdt på Norsk Restaurantskole og de fremmøtte fikk både gjennomføre en forbrukertest på potetgull der de selv bistod som forbrukere og se hvordan en eksperttest på wienerpølser kan gjennomføres. Under smakskurset var det også urpremiere av animasjonsfilmen «Best i test» som oppsummerer smaksvettreglene.
 
Som medlem og styremedlem i Sensorisk Studiegruppe har Møreforsking vært med på og utvikle retningslinjene og manus til animasjonsfilmen.
 
Retningslinjene og animasjonsfilm finner du her http://www.sensorikk.no/bestitest/
 
For mer informasjon ta kontakt med Wenche Emblem Larssen