Prosjektet er nå avsluttet og det viser interessante resultat. Levendefangst av reker kan åpne for nye produkter som blir lønnsomme for både rekebåter og rekefabrikker - såfremt rekene behandles riktig. Undersøkelser viser blant annet at levende reker bør lagres i maksimalt 10 grader, og med minst 70 % oksygenmetning.
![](/upload_images/65A3698D286B4ACB8A4F7538A9B8D20C_84.jpg)
Under fangstforsøk så man at dødelighet og skader på rekene økte proporsjonalt med økt tråltid. Rekene ble fangstet på vanlig måte med trål, for deretter å bli lagt over i transportkasser og senket ned i vann med gjennomstrømming. Dødelighet ved landing varierte mellom 2-40 %, avhengig av forbehandling. Etter 30 timer stabiliserte dødeligheten seg til rundt 10 % ved den mest skånsomme behandlingen.
For å lese mer om resultatene: