Nyheter

Det skjer spennende ting hver uke i Møreforsking og vi har gjort det enklere ved at du kan søke/sortere etter årstall, kategori eller ord knyttet til saker du er interessert i.

Vi søker forsker sjømatkvalitet

Forsker Sjømatkvalitet1.jpg

Vi søker forsker sjømatkvalitet

Ønsker du å bidra til kvalitet, økt utnyttelse og verdiskaping av marint råstoff gjennom forskning?

Vår forskergruppe «Sjømatforedling» fokuserer på forskning som gir høyest mulig kvalitet, verdi og totalutnyttelse av råstoff gjennom hele den marine verdikjeden. Møreforsking er i vekst og vi trenger nå flere forskere.

Dette inngår i forskningen:  

·        Råstoffhåndtering
·        Produksjonsprosesser mot konsum- og ingrediensindustrien
·        Kvalitetsdokumentasjon og standardisering
·        Sensorikk – smak- og produktegenskaper
·        Analyser av næringsinnhold og andre kjemiske parameter
·        Funksjonelle egenskaper
·        Markedsanalyser, forbrukerpreferanser, merkevarebygging 

Om stillingen:

Aktiviteter i forskningsgruppen innebærer evaluering av kvalitet og prosessering av marint råstoff. Sensorisk, kjemisk, og instrumentelle målinger av ulike kvalitetsegenskaper i prosessert råstoff til konsum og ingrediens.

Arbeidsoppgaver for en møreforsker omfatter alle fasene av et prosjekt: kontakt med næringsliv, utvikling av prosjekt og søknader, ledelse og gjennomføring av prosjekt, datainnsamling og analyse, og formidling av forskningsresultat.

Du må trives med å arbeide med oppdragsforskning, der en gjerne jobber med flere prosjekter i ulike faser samtidig og tempoet er høyt. Det vil bli lagt vekt på formell kompetanse, vitenskapelig publisering og forskningserfaring. Vi ser etter forskere med gjennomføringskraft som har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, har høy arbeidskapasitet, er initiativrik og løsningsorientert. Å bringe med seg et faglig nettverk vil telle positivt. For unge forskertalent kan potensial, vilje og ønske om å utvikle seg som forsker kompensere for manglende erfaring.
 

Arbeidssted:

Stillingen er tilknyttet vårt kontor i Ålesund, men en må påberegne arbeid i felt, bl.a. på fartøy, hos fiskeindustri og på laboratoriet.


Kvalifikasjonskrav:

•          Høyere utdanning (master, doktorgrad eller tilsvarende vitenskapelig kompetanse innen fiskeri- og havbruksvitenskap, matvitenskap, bioteknologi eller ernæringsfysiologi)
•          Må beherske engelsk godt muntlig og skriftlig, stor fordel med gode norskkunnskaper
•          Kunnskap om statistiske analyser
 

Hos oss får du: 

·           Et inspirerende arbeidsmiljø hvor kombinasjonen av forskning og kommersiell tilnærming skaper muligheter i fremtidsrettede bransjer
·           Spennende og tverrfaglige prosjekter i et samlende kompetansenettverk 
·           Dynamisk og fleksibel arbeidshverdag
·           Store muligheter for faglig og personlig utvikling i et meget anerkjent kompetansemiljø


For mer informasjon om stillingen kontakt oss for en uforpliktende samtale:  

Wenche Emblem Larsen
Forskningsleder Sjømatforedling
tlf: 91780817
 
eller Finn Giske
Driftssjef
tlf: 41214001


Søknadsfrist: 30.06.2021.

Søknad sendes: rekruttering@moreforsking.no
Alle henvendelser behandles konfidensielt. Søknader behandles fortløpende.
 

Vi søker for tiden også forsker hav og helse. Se egen nyhetssak eller menypunktet Organisasjon og karriere / ledige stillinger. Søknadsfrist 17. juni.  

 

 

Om arbeidsgiver:

Møreforsking (MF) er et regionalt forankret forskingsinstitutt som utfører forsking og utvikling innen både naturvitenskap og samfunnsvitenskap. Vi leverer forskning og innovasjon i nært samarbeid med industriklynger i regionen, offentlig sektor, nasjonale og internasjonale forskningsinstitusjoner. Våre viktigste forskningsområder er bærekraftig bruk og forvaltning av hav og kyst, sjømatkvalitet, marine råstoff, logistikk, transport, samfunnsøkonomi, helse og oppvekst. Møreforsking har stor faglig bredde og arbeider tverrfaglig for å finne bærekraftige løsninger på sentrale samfunnsutfordringer som bidrar til verdiskaping lokalt, nasjonalt og globalt.